10 Haziran 2015 Çarşamba

Muadil Ürün Alarmı#3 Mac Heroine Lip Pencil & Flormar 218 Lip Pencil

Merhaba!

Bugün sizlere Mac'in sıradışı renklerinden biri olan Heroine isimli dudak kaleminden ve kendisine muadil sayılabilecek bir dudak kalemi olan Flormar markasının 218 numaralı dudak kaleminden bahsedeceğim.


İlk olarak Mac-Heroine dudak kaleminden bahsedeceğim. Mac-Heroine soğuk alt tonlu canlı bir mor. (İtiraf ediyorum Mac'in web sitesinden kopya çektim.) Kendisi ile aynı isimde bir de ruju var. Flormar 218 numaralı dudak kalemi, Mac Heroine rujdan ziyade Mac Heroine dudak kalemine muadil olabilecek durumda.



Mac Heroine dudak kaleminin sürümü kolay, yumuşak sayılabilecek bir yapısı var. Dudak tonuna göre daha pembe veya daha mor bir renk verebiliyor. Kalıcılığı tek başına da çok başarılı. Üstüne ruj sürmeseniz bile tek başına Heroine dudak kalemini sürmeniz yeterli oluyor. 4-5 saat çok rahat bir şekilde dudaklarınızda kalıyor.

Mac Heroine dudak kaleminin dudaklarımdaki görüntüsü aşağıdaki şekilde oluyor.


Örtücülüğü oldukça başarılı olan Mac Heroine dudak kalemi, benim dudaklarımda fuşyaya çok yakın bir mor renk alıyor. Cilt rengimde oluşturduğu zıt görüntü çok hoşuma gittiği için basit bir eyeliner-ruj makyajında kendisini oldukça sık kullanıyorum.

Gelelim Flormar 218 numaralı dudak kalemine. Flormar'ın bu dudak kalemleri yapı olarak çok başarılı olmakla birlikte yapıları o kadar sert ki dudaklarınızı çerçevelerken ya da direk içini doldururken dudaklarınızın çizildiğini hissediyorsunuz. Altına dudak nemlendiricisi sürerseniz oluşan kaygan yüzey kalemin rahat kaymasını sağlıyor. Bunun haricinde Flormar 218 numaralı dudak kaleminin de kalıcılığı 3-4 saat. Rengi Mac Heroine dudak kalemine göre biraz daha pembeye dönük bir mor. 218 numarayı mürdüm tonlu rujlarınızın altına uygularsanız da güzel bir görünüm elde edebilirsiniz.

Flormar 218 numaralı dudak kaleminin dudaklarımdaki görüntüsü de şu şekilde:


Alttaki fotoğrafta ise üst dudağıma Mac Heroine dudak kalemini, alt dudağıma da Flormar 218 numaralı dudak kalemini uyguladım.

Üst Dudak: Mac Heroine Lip Pencil, Alt Dudak: Flormar 218 Lip Pencil
Fotoğraflardan daha net bir şekilde görebileceğiniz gibi Mac Heroine biraz daha mor tonlu bir kalem. Flormar 218 onun yanında daha pembe kalıyor ancak bana sorarsanız iki dudak kaleminin rengi birbirine oldukça benziyor.

Eğer işin içine Mac Heroine ruju da katıp bu kıyaslamayı bir de o rujla yapacak olursak ise Mac Heroine rujun Flormar 218'ten oldukça farklı bir renk olduğunu rahatlıkla fark edebiliriz.

Üst Dudak: Mac Heroine Lipstick, Alt Dudak: Flormar 218 Lip Pencil
Gördüğünüz gibi Mac Heroine ruj çok daha mor tonlu bir renk. Flormar 218 ile kıyaslandığı zaman birbirleriyle alakaları olmayan iki renk oldukları anlaşılıyor.

Özetleyecek olursam Flormar 218 numaralı dudak kalemi Mac Heroine dudak kalemine muadil; fakat Mac Heroine rujuna muadil değil.

Hoşçakalın!

2 yorum: