23 Mayıs 2015 Cumartesi

Nude Ruj Meselesi-Essence In the Nude Lipliner&Mac Velvet Teddy Matte Lipstick-

Herkese merhaba!

Bugün kadınlar için kozmetik dünyasının en önemli konularından biri olan "nude" rujlarla ilgili küçük bir paylaşım yapacağım.

Programımın bugünkü konukları(?)(?)(?) Essence markasına ait In The Nude isimli dudak kalemi ve Mac markasının mat serisindeki rujlardan birisi olan Velvet Teddy.


Öncelikle şunu belirteyim; ben bu "nude" kavramına pek aşina değilim çünkü dudaklarımda nötr renk kullanmaktansa koyu renk rujlar kullanmayı tercih ediyorum çünkü yakıştıramıyorum. Ancak tabii ki elimde daha "renksiz" rujlar da var.

İlk olarak bahsetmek istediğim ürün Essence In The Nude Lipliner. In The Nude dudak kalemi hafif sıcak tonlu içinde kahverengi bulunduran bir bej -ya da değil- kendimi renk tarif etme konusunda çok beceriksiz buluyorum. Elimden gelen buydu kusura bakmayın ^^.


Daha önce şuradaki yazımda da yine Essence markasına ait bir başka dudak kalemini tanıtmıştım. Anlayacağınız bu markaya ait dudak kalemlerini oldukça seviyorum ve gördüğüm/okuduğum kadarıyla çoğunluk ta benimle hemfikir.

Essence In The Nude dudak kaleminin benim dudaklarımdaki görüntüsü aşağıdaki gibi:


In The Nude gerçekten gerçek anlamda dudak rengine çok yakın tonlardan. Benim dudaklarım biraz daha pembe olduğu için bu kalemi sürerek dudak rengimi "sildiğimi" düşünüyorum. Essence In The Nude yumuşak bir dudak kalemi; fakat isterseniz dudaklarınıza önceden bir lip balm sürerek kalemin sürümünü daha da kolaylaştırabilirsiniz. Kalıcılık açısından başarılı bulduğum bir ürün In the nude. Daha önce 34546 kere belirtmiş olduğum gibi zaten benim makyajım-ruj dahil- çok kolay akmaz. Hele mat bir ürünse hiç akmaz. Bu dudak kalemini tek başına kullanmak ta mümkün. Ruj uygulamadan da rahatlıkla sürüp çıkabilirsiniz.

Gelelim bu kalemle birlikte sürmeyi en çok sevdiğim ruja: Mac Velvet Teddy.


Mac Velvet Teddy'nin rengini ne yaptıysam tam yansıtamadım bu yüzden Mac'in websitesinden bu ruja ait tanımı buraya direk yazacağım(rengi tam yansıtabilseydim yine bu yönteme başvuracaktım zaten ehe) Mac bu renk için "koyu ton bej" tanımını uygun görmüş. Hmm bilemiyorum Mac. Bence sen de işin kolayına kaçmışsın :/.

Renk gerçekten çok güzel, buğday tenlilere çok yakışır diye düşünüyorum. Dudaklarımda tek başına görüntüsü güzel ama göz makyajıma gerçekten özen göstermem gerekiyor-ki bu benim için çok zor çünkü: selam ben tembelim-. Yine de severek kullanıyorum. Kalıcılığı çok başarılı bir ruj Mac Velvet Teddy. Zaten Mac'in mat yapılı rujları kalıcılık anlamında gerçekten çok başarılı.

Essence In The Nude Lipliner ve Mac Velvet Teddy Lipstick ürünlerini önce boş bir beyaz kağıt üstünde göstereceğim ki cilt rengi ürünlerinin renklerini değiştirmesin.


Böyle baktığınızda Mac Velvet Teddy daha sıcak tonlu -ki ben Essence In The Nude'un da sıcak olduğunu düşünüyorum-. VELVET TEDDY DAHA BİLE SICAK.

Tamam sakinim.

Essence In The Nude dudak kalemi üstüne Mac Velvet Teddy ruju sürdüğümde ise dudaklarımda aşağıdaki gibi duruyor:


Özellikle bu iki ürünü birlikte kullandığım zaman elde ettiğim görüntüyü çok seviyorum.

Siz de nude tonlu güzel bir ürün arayışındaysanız -özellikle - Essence In The Nude dudak kalemine bakmanızı tavsiye ederim. Fiyat olarak ta çok uygun olan Essence kalemlerinin gerçekten her zevke hitap ettiğini düşünüyorum.

Uzuuuuun yazıların benim tarzım olduğunu artık anlamışsınızdır, sonuna kadar sıkılmadan okuyorsanız beni çok mutlu ettiğinizi bilin isterim. :)

Hoşçakalın!

3 yorum: