25 Mayıs 2015 Pazartesi

NYX Love In Florence 02 Eat, Love, Be Fab Eyeshadow Palette

Herkese merhaba,

Bugün sizlere Nyx markasına ait bir far paleti olan 02 numaralı Eat, Love, Be Fab isimli far paletinden bahsedeceğim.




Açıkçası pek olumlu yönde giden bir inceleme olmayacak ama ben bu paleti almadan önce araştırırken hakkında hiç bir yazı bulamamıştım. Belki sizler de bir şekilde bu paleti görmüş ve hakkında soru işaretleri edinmişsinizdir diye kendi görüşlerimi yazmak istedim.

Nyx'in Love In Florence adı altında çıkardığı serinin 02 numaralı rengi olan Eat, Love, Be Fab'in içinde 5 ayrı renkte far var. Palette ilk göze çarpan renkler ise pembe-şeftali karışımı far ve alt sıradaki yeşil.



Renklerden bahsedecek olursam;

Sol üstte altın rengi simli ve ışıltılı sütlü kahverengini andıran bronz bir far var. (Renk tarif etmemeliyim bence) Paletin en başarılı renk veren farlarından bir tanesi. Yumuşak dokulu bir far. Sürümü kolay. En büyük sıkıntı simlerin dikkatli sürülmediği takdirde göz altlarına dökülmesi. Kapatıcıyı bu farı sürdükten sonra uygularsanız işiniz kolaylaşır. Orta seviyede tozutması var; zaten fotoğrafa bakarak ta bunu anlayabilmek mümkün. Kalıcılık orta seviyede.

Hemen yanında mercan tonlu yine altın ışıltılı bir far var. Gönlümü çelen renk bu idi. Ancak rengini herhangi bir baz kullanmadan çok başarılı bir şekilde veremiyor ve tam olarak paletteki rengi vermek için uygulamayı tekrar etmeyi gerektiriyor. İlk far kadar yumuşak değil ama yine de sürümü kolay bir renk. Makyajı bir anda yumuşatan çok hoş bir tonu var. Tozutması orta seviyede. Kalıcılık orta seviyede.

En sağda paletin renk mat rengi olan yumuşak tonlu bir kahverengi var. Gölgelendirme işlemi için oldukça başarılı bir renk. İlk sıradaki bronz tonlu farı göz kapağına uygulayıp bu farı da gölge işlemi için kullanınca basit ve doğal bir göz makyajı yapılmış oluyor. Yumuşak bir far ve sürümü de kolay. Dökülmesi diğer iki renk gibi değil. Kalıcılık yine orta seviyede.

Altta görülen yeşil tonlu far farklı bir makyaj uygulaması istendiğinde üstteki pembe ile birlikte çok hoş bir görüntü yaratıyor; fakat benim çok fazla kullandığım bir renk değil. Simli değil ışıltılı bir far ama göz altına dökülme yapabiliyor. Renk vermesi orta seviyede başarılı. Diğer farlardan biraz daha sert ve kalıcılığı-renk solmasını da hesaba katarsak- orta seviyenin biraz altında.

Gelelim paletin son rengine, keşke hiç olmasaymış dediğim fara. Fotoğraftan da rahatlıkla görülebildiği gibi içinde altın rengi simler olan acı kahverengi bir renkte bu far. O kadar sert yapılı bir far ki uygulamak için fırçaya renk almaya çalıştığınızda kazısanız dahi çok az bir renk lütfederek fırçaya geliyor. Ayrıca bu kadar koyu bir farı dağıtmadan kullanmak imkansız olsa da far dağılmıyor. Çok sert ve kesinlikle göz kapağı üstüne iz iz bir görüntüye sebep oluyor. Altın rengi simler göz altına dökülüyor. Rengi hiç bir zaman acı kahverengi olmuyor. Tuhaf buğulu tebeşir gibi bir siyahı andıran kirli bir renk halini alıyor. SENİ HİÇ SEVMEDİM SÜTOĞLAN!

Bu farları gözümde uygulayamadım çünkü hangi açıdan çekersem çekeyim renkleri tam yansıtamadım. Bunun sorumlusu biraz benim biraz da bu palet; çünkü renkler kendileri belli edemeyecek kadar silikler.


Yukarıdan aşağıya doğru benim anlatmış olduğum sırayla renkleri görebilirsiniz. Yukarıda belirmiş olduğum gibi paletin en başarılı renkleri kahverengi tonlu farlar; fakat piyasada kendilerine denk-ve hatta çok daha iyi durumda- o kadar çok bu tonlarda far ki bu renkler için Eat, Love, Be Fab isimli bu paleti almaya değmez.

Kısaca özetlemem gerekirse Nyx markasına ait  Love In Florence  serisinden 02 numaralı Eat, Love, Be Fab göz farı paleti vasat bir palet. Almaya değecek bir özelliği yok.

Hoşçakalın!

2 yorum: